KIKHERNEPYÖRYKÄT

 

Maukkaat kikhernepyörykät valmistuvat helposti ja nopeasti. Mausteita voit käyttää reilustikin, sillä kikherne itsessään on miedonmakuista. 

KIKHERNEPYÖRYKÄT 12 kpl

1 prk (380g/230g) kikherneitä
2 munaa
0,75 dl korppujauhoja
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä murskattuna
125 g laktoositonta mozzarellaa
1 rkl tomaattipyrettä
2 rkl oliiviöljyä
1,5 tl suolaa
1 tl chilijauhetta
1 tl paprikajauhetta 
1 tl mustapippurirouhetta
1 tl sokeria
2 rkl tuoretta basilikaa silputtuna

1. Sekoita korppujauhojen sekaan munat. Anna turvota hetken.
2. Valuta ja huuhtele kikherneet. Hienonna  kikherneet haarukalla. Tee samoin mozzarellalle.
3. Sekoita kaikki ainekset korppujauho-munaseokseen.
4. Pyörittele pyörykät öljytyin käsin.
5. Paista 200 C, 20 min.

Nauti majoneesin ja ranskalaisten kera!



Kommentit