KINKKUPIIRAKKA

 

Hyödynnä joululta jäänyttä kinkkua ja muita tykötarpeita herkullisessa ja helpossa piirakassa.

Kinkun tilalla voit käyttää myös kalkkunaa.

KINKKUPIIRAKKA

Pohja
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
0,5 dl ruokaöljyä
0,75 dl vettä

Täyte
1 pieni purjo
1 pieni sipuli
1 valkosipulinkynsi puristettuna
100 g kinkkua 
50 g mustapippurituorejuustoa
0,5 tl oreganoa
1 kananmuna
1 dl laktoositonta kermaa (kuohu-, tai ruokakermaa)

Pinnalle
6-7 juustoviipaletta

1. Valmista ensin pohja sekoittamalla pohjan kaikki ainekset sekaisin. Painele taikina jauhotetuin käsin piirakkavuoan (22 cm) pohjalle ja reunoille.
2. Huuhtele purjo ja leikkaa purjon valkoinen osa.
3. Kuori ja pilko sipuli.
4. Pilko kinkku.
5. Kuullota sipulipaloja tilkassa öljyä. Lisää joukkoon pilkottu purjo ja puristettu valkosipuli. Kääntele seosta pari minuuttia. Sekoita joukkoon mustapippurituorejuusto, pilkottu kinkku ja oregano.
6. Kumoa seos piirakkavuokaan.
7. Sekoita kananmuna ja kerma keskenään ja levitä se seoksen päälle. 
8. Lado juustoviipaleet piirakan pinnalle.

Paista 200 C, 30 min.

Tarjoa piirakka makealla chilikastikkeella maustetun kermaviilin kanssa!

Kermaviilikastike
1 prk laktoositonta kermaviiliä
3 rkl makeaa chilikastiketta

1. Sekoita ainekset sekaisin.





Kommentit

Lähetä kommentti

Kommentit tervetulleita!