PIKAPIKKELÖIDYT PORKKANAT

 

Pikapikkelöidyt porkkanat sopivat loistavasti tarjottavaksi pikkujoulupöytään. Porkkanoiden tilalla voit pikkelöidä, esim. parsa- tai kukkakaalia. Pikapikkelöinnin tarkoituksena ei ole säilöä vihanneksia, vaan maustaa niitä. 


PIKAPIKKELÖIDYT PORKKANAT

2-3 porkkanaa (200-250 g)
0,75 dl vettä
0,25 dl sokeria
0,25 dl etikkaa
Ripaus suolaa ja mustapippurirouhetta 

1. Kuori ja viipaloi porkkanat ohuiksi viipaleiksi.
2. Mittaa liemen ainekset kattilaan ja kiehauta seos.
3. Jäähdytä liemi.
4. Asettele porkkanat pakasterasiaan tai lasipurkkiin. Kaada jäähtynyt liemi porkkanoiden päälle.
5. Anna tekeytyä jääkaapissa pari tuntia ennen tarjoamista.



Kommentit