Lempeän samettinen keitto valmistuu nopeasti.
MAA-ARTISOKKAKEITTO 2-3:lle
500g maa-artisokkaa
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
5 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
Ripaus valkopippurijauhetta
2 dl kauravispiä tai kuohukermaa
0,5 limen mehu
1. Kuori ja pilko sipulit ja maa-artisokat.
2. Kuullota paloja kattilassa tilkassa öljyä 5 min.
3. Lisää vesi, kasvisliemikuutio ja valkopippurijauhe.
4. Keitä, kunnes maa-artisokka pehmenee.
5. Ota kattila pois liedeltä. Soseuta keitto sauvasekoittimella.
6. Lisää joukkoon kerma ja limenmehu. Kiehauta kuumaksi.
Tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa.
Ripottele pinnalle rouhittua pähkinää.
Kommentit
Lähetä kommentti
Kommentit tervetulleita!