MAA-ARTISOKKAKEITTO

 
 
Lempeän samettinen keitto valmistuu nopeasti.

MAA-ARTISOKKAKEITTO 2-3:lle

500g maa-artisokkaa
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
5 dl vettä
1 kasvisliemikuutio 
Ripaus valkopippurijauhetta 
2 dl kauravispiä tai kuohukermaa
0,5 limen mehu

1. Kuori ja pilko sipulit ja maa-artisokat. 
2. Kuullota paloja kattilassa tilkassa öljyä 5 min.
3. Lisää vesi, kasvisliemikuutio ja valkopippurijauhe. 
4. Keitä, kunnes maa-artisokka pehmenee. 
5. Ota kattila pois liedeltä. Soseuta keitto sauvasekoittimella. 
6. Lisää joukkoon kerma ja limenmehu. Kiehauta kuumaksi.

Tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa.

Ripottele pinnalle rouhittua pähkinää.

Kommentit