KAURAJÄÄTELÖ

 

Vegaanisen jäätelön valmistaminen onnistuu myös kotioloissa. Jäätelön voi maustaa, esim. vegaanisella suklaalla.

KAURAJÄÄTELÖ

Valmista ensin kondensoitu kaurajuoma. Valitse valmistamiseen rasvaisempi ja täyteläisempi kaurajuoma. 

Kondensoitu kaurajuoma n. 3 dl

5 dl kaurajuomaa
2 dl sokeria

1. Sekoita kattilassa kaurajuoma ja sokeri.
2. Kuumenna kiehumispisteeseen. Vähennä lämpöä ja anna kiehua miedolla lämmöllä 20-30 min. Sekoita välillä.
3. Jäähdytä jääkaappikylmäksi.

Kaurajäätelö

2 dl kauravispiä
2,5-3 dl kondensoitua kaurajuomaa
50 g vegaanista suklaata

1. Pilko suklaa pieniksi paloiksi.
2. Vaahdota kauravispi kuohkeaksi vaahdoksi.
3. Vispaa kylmä kondensoitu kaurajuoma useassa pienessä erässä kauravaahdon sekaan.
4. Kääntele paloiteltu suklaa kaurajäätelömassan sekaan.
5. Kaada seos pakastusta kestävään astiaan. Voit halutessasi ripotella pinnalle suklaamurua.




Kommentit