JAUHELIHA-PERUNALAATIKKO

 


Tämä maukas jauheliha-perunalaatikko maustetaan kurkkusalaatilla ja smetanalla.

JAUHELIHA-PERUNALAATIKKO 4:lle 

7-8 keskikokoista perunaa
1 sipuli
400 g jauhelihaa
1,5 tl suolaa
0,5 tl mustapippurirouhetta
0,5 tl chilijauhetta 
1 dl kurkkusalaattia
350 g laktoositonta smetanaa
2 dl vettä

1. Pese (kuori tarvittaessa) ja viipaloi perunat ohuiksi viipaleiksi.
2. Kuori ja pilko sipuli. Kuullota sipulipaloja öljyssä pari minuuttia, lisää joukkoon jauheliha ja paista kypsäksi.
3. Sekoita jauhelihan joukkoon mausteet, kurkkusalaatti, smetana ja vesi.
4. Levitä uunivuoan pohjalle ohut kerros jauhelihaseosta. Lado kerroksittain perunaviipaleita ja jauhelihaseosta. Päällimmäiseksi kerrokseksi perunaviipaleet. Paina päällimmäisiä perunoita tiiviisti.
5. Paista 200 C, 60-70 min. Peitä vuoka tarvittaessa foliolla, jos tummuu liikaa.  

Tarjoa viher- ja kurkkusalaatin kanssa!


Kommentit