BANAANI-SUKLAAKAKKU


Helppo ja maukas kakku, jonka voi valmistaa myös vegaanisena.

BANAANI-SUKLAAKAKKU

2 kypsää banaania
1,5 dl rypsiöljyä
1,5 dl kaakaokaurajuomaa tai 1,5 dl maitoa ja 2 tl kaakaojauhetta 
2,5 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
0,5 tl suolaa
100 g vegaanista tai tavallista suklaata rouhittuna 

1. Kuori ja soseuta banaanit haarukalla. Sekoita joukkoon öljy ja kaakaojuoma.
2. Sekoita kuivat aineet sekaisin (ei suklaata).
3. Sekoita kuiva-aineseos banaaniseokseen.
4. Lisää joukkoon rouhittu suklaa.
5. Kaada sos öljyttyyn/voideltuun ja korppujauhotettuun rengaskakkuvuokaan.
6. Paista 175 C, 50 min-1 h. Anna kakun jäähtyä 10 min ennen kumoamista.



Kommentit