SIPULISÄMPYLÄT

 

Sipuli antaa sämpylöihin mukavan pehmeän maun. 

SIPULISÄMPYLÄT 10 kpl

3 dl vettä
1 sipuli
1 rkl siirappia
1,5 tl suolaa
1 pss kuivahiivaa
2 dl täysjyvävehnäjauhoja
5 dl vehnäjauhoja
1 rkl rypsiöljyä

1. Kuori ja pilko sipuli pieniksi paloiksi.
2. Kuullota sipulipaloja tilkassa öljyä. Sekoita joukkoon siirappi.
3. Sekoita reilusti kädenlämpöiseen veteen sipulipalat ja suola.
4. Sekoita kuivahiiva osaan jauhoja ja sekoita vesi-sipuliseokseen.
5. Sekoita loput jauhot taikinaan. Lisää loppuvaiheessa öljy. 
6. Vaivaa taikinaa, kunnes jauhot ovat täysin sekoittuneet taikinaan.
7. Anna taikinan kohota liinan alla 45 min.
8. Kumoa taikina kevyesti jauhotetulle  pöydälle ja  pyörittele taikinasta yksi tanko.
9. Leikkaa tanko 10 osaan ja pyörittele sämpylöiksi ja laita ne leivinpaperoidulle pellille. Kohota sämpylöitä liinan alla 15 min.
10. Paista 225 C, uunin keskitasolla n.12 min.



Kommentit