SEESAMIPERUNAT

 

Seesamiperunat - vähän erilainen potturesepti. Maukkaan mausteiset perunat maistuvat sellaisenaan tai kyytipoikana liha- ja kalaruokien kanssa.

SEESAMIPERUNAT

600 g perunoita
3 rkl seesamiöljyä
1 rkl rypsiöljyä 
3 rkl soijakastiketta
1 valkosipulinkynsi murskattuna
2 tl chilijauhetta
1 tl sokeria
1 tl suolaa

1,5 rkl seesaminsiemeniä

1. Valmista marinadi sekoittamalla öljyt, soijakastike ja mausteet.
2. Pese (tarvittaessa kuori) perunat. Lohko isommat perunat.
3. Pyörittele perunoita marinadikulhossa.
4. Kumoa ja levitä perunat leivinpaperoidulle uunipellille. Kaavi marinadikulhosta kaikki marinadi perunoiden päälle.
5. Paista 200 C, 30-40 min tai kunnes perunat ovat pehmenneet ja saaneet väriä pintaan. Kääntele perunoita paistamisen aikana.
6. Ripottele kypsien perunoiden päälle seesaminsiemeniä ja kääntele perunoita. 

Voit halutessasi paahtaa siemenet kuivalla pannulla.



Kommentit