HALLOWEENKAKKU

 

Helppo halloweenkakku saa mukavan lakritsaisen maun lakritsijauheesta. Lisäksi kakku on nopeatekoinen

HALLOWEENKAKKU 4-6:lle

2 munaa
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 rkl lakritsijauhetta
2 tl tummaa kaakaojauhetta

1 dl laktoositonta kuohukermaa, josta vaahdotettuna puolet kakun väliin ja puolet kakun päälle 

Kostutus
0,5 dl sitruunamehua
0,25 dl vettä
0,25 dl sokeria

Täyte
Vadelmahilloa
Kermavaahtoa

1. Sekoita kuivat aineet sekaisin.
2. Vaahdota munat ja sokeri vaahdoksi.
3. Lisää jauhot siivilän läpi muna-sokerivaahtoon. Sekoita nopeasti taikinaksi.
4. Kaada taikina jauhotettuun kakkuvuokaan (18 cm).
5. Paista 200 C, uunin toiseksi alemmalla tasolla, 10-15 min.
6. Kumoa hieman jäähtynyt kakku tasaiselle alustalle.
7. Halkaise jäähtynyt kakku.
8. Sekoita kostutusaineet sekaisin. Sekoita, kunnes sokeri on sulanut nesteeseen.
9. Levitä puolet kostutusaineesta kakkulevylle. Levitä kakkulevylle vadelmahilloa ja kermavaahtoa.
10. Aseta päälle toinen kakkulevy ja kostuta levy lopulla kostutusaineella.

Levitä kermavaahtoa kakun päälle ja koristele, esim. Halloweenaiheisilla makeisilla!


Kommentit