OMENAPIIRAKKA

 

Kotimaisista omenista valmistuu herkullinen ja nopeatekoinen piirakka.  Piirakan voi tehdä myös vegaanisena.

OMENAPIIRAKKA

200 g voita tai kasvismargariinia
1,5 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl kauramaitoa tai maitoa

3-5 omenaa 

1 dl mantelilastuja
1 rkl raesokeria

1. Sulata margariini. Sekoita sokeri sulaan margariiniin.
2. Yhdistä vehnäjauho ja leivinjauhe keskenään ja sekoita jauhoseos kauramaidon kanssa margariini-sokeriseokseen nopeasti sekaisin. 
3. Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan (27 cm).
4. Huuhtele omenat, poista siemenkota ja kanta. Pilko omenat.
5. Laita omenapalat taikinan päälle.
6. Paista 200 C, 20 min. Lisää pinnalle mantelilastut ja raesokeria. Jatka paistamista vielä 5-10 min.

Kommentit