OMENA-KUKKAKAALIKEITTO


Omena sopii loistavasti makupariksi kukkakaalin kanssa. Mausteisen keiton voit valmistaa vegaanisena, kun käytät kermana kasviskermaa.

OMENA-KUKKAKAALIKEITTO

1 sipuli
1 kukkakaali
3 pientä omenaa
7 dl vettä
1,5 tl suolaa
1 tl kurkumaa
1 tl curryjauhetta
1-2 tl currytahnaa
1 tl paprikajauhetta
0,5 tl mustapippurirouhetta

2,5 dl kermaa (esim. Kauravispi)
3 rkl sitruunamehua 

1. Kuori ja pilko sipuli. Kuullota paloja tilkassa öljyä kattilassa. 
2. Lisää joukkoon huuhdeltu ja pilkottu kukkakaali ja mausteet. Kääntele seosta pari-kolme minuuttia.
3. Lisää vesi ja keitä, kunnes kukkakaalipalat ovat lähes kypsiä. Lisää joukkoon huuhdellut ja paloitellut omenat (karat, siemenkodat ja kannat poistettu). Keitä, kunnes omenat pehmenevät.
4. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää kerma ja sitruunamehu. Kiehauta kuumaksi. Jos keitto on liian paksua, lisää vettä.
5. Tarkista maku, lisää tarvittaessa suolaa.

Kommentit