OMENA-HIRVENLIHAPULLAT

 

Omena sopii loistavasti maustamaan suolaisia ruokia. Kokeile vaihteeksi maustaa lihapullat omenaraasteella. Lihapullissa voit käyttää hirvenlihan tilalla naudanjauhelihaa.

OMENA-HIRVENLIHAPULLAT n. 20 kpl

500g hirvenjauhelihaa
1,5 dl kaurahiutaleita
1 dl maitoa
0,5 dl rypsiöljyä
1 pieni punasipuli raastettuna
2 pientä omenaa raastettuna
1 muna 
1 rkl sinappia
1,5 tl suolaa
1 tl mustapippurirouhetta

1. Laita kaurahiutaleet turpoamaan maitoon. Anna turvota 5-10 min. Lisää joukkoon öljy.
2. Kuori ja raasta sipuli.
3. Huuhtele omenat. Poista siemenkodat, karat ja kannat ja raasta omenat.
4. Sekoita sipuli- ja omenaraaste, muna ja mausteet kauraseokseen.
5. Lisää lopuksi jauheliha ja sekoita taikina.
6. Pyörittele öljytyin käsin lihapullat ja paista 200 C, 15 min.


Kommentit