LINSSILASAGNE

 

Helppo lasagne, johon ei tarvitse valmistaa erillistä valkokastiketta. 

LINSSILASAGNE 6:lle

Kastike 
1 pkt punaisia linssejä, esim. GoGreen
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 tlk kuorittuja kokonaisia tomaatteja
2 dl vettä
1,5 tl suolaa
2 tl sokeria
0,5 tl mustapippurirouhetta
2 tl kuivattua basilikaa


2,5 dl kaurakerma pippuri, esim. Aito
Lasagnelevyjä 

1. Huuhtele ja valuta linssit.
2. Kuori ja pilko sipulit.
3. Kuullota sipulipaloja pari minuuttia tilkassa öljyä.
4. Lisää joukkoon kaikki muut kastikkeen ainekset. Pienennä tomaatit kauhan tai lastan avulla. Anna kastikkeen hautua 5 min.
5. Kokoa lasagne. Levitä vuoan (23×23) pohjalle linssi-tomaattikastiketta ja sen päälle lasagnelevyjä ja kastiketta. Levitä kastikkeen päälle kaurakermaa. Toista vaiheita, kunnes vuoka on täynnä. Levitä viimeiseksi kerrokseksi kastiketta.
6. Ripottele pinnalle 1dl kauralastuja murustettuna. Paista 175 C, 45-50 min.

Kommentit