PAPUPATA

 

Papupata porisee nposaan valmiiksi. Papuvalinnan voit itse päättää. Mukavaa tulisuutta pataan tuo jalapeno.

PAPUPATA 4:lle

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 pieni kesäkurpitsa
1 tlk (380g/230g) kidneypapuja
1 tlk (400g/240g) kokonaisia kuorittuja tomaatteja
Puolikas tölkillinen vettä
1 dl tomaattipyrettä 
1 rkl fariinisokeria
1,5 tl suolaa
1 tl paprikajauhetta
0,5 tl mustapippurirouhetta
1 tl oreganoa
5-7 viipaletta säilöttyä jalapenoa pilkottuna

1. Valuta ja huuhtele pavut.
2. Kuori ja pilko sipuli ja valkosipulinkynnet.
3. Pilko kesäkurpitsa.
4. Kuullota sipulipaloja tilkassa öljyä uunipannulla pari-kolme minuuttia. Lisää joukkoon kesäkurpitsapalat ja paista pari minuuttia.
5. Lisää joukkoon kuoritut tomaatit (palastele lastalla pienemmiksi paloiksi), tomaattipyre, vesi ja mausteet. Keitä 5 min.
6. Lisää lopuksi valutetut ja huuhdellut pavut ja hauduta vielä 5 min.

Tarjoa papupata, esim. keitetyn riisin kanssa.


Kommentit