PARMESAANIRISOTTO

 


Risotto on italialainen klassikkoruoka, joka on itse asiassa ihan helppo valmistaa.

PARMESAANIRISOTTO 4:lle

1 sipuli
4 dl risottoriisiä
0 5 dl oliiviöljyä
2,5 dl valkoviiniä
8 dl kasvislientä
1 dl parmesaaniraastetta
2 rkl voita
Mustapippuria

1. Kuori ja pilko sipuli. Kuullota sipulipaloja muutama minuutti öljyssä kattilassa tai pannulla. Lisää joukkoon riisi ja paista käännellen, kunnes riisi muuttuu hieman läpikuultavaksi.
2. Lisää viini ja sekoittele, kunnes viini imeytyy.
3. Lisää joukkoon kuumaa kasvislientä kauhallinen kerrallaan. Lisää seuraava kauhallinen, kunnes edellinen kauhallinen lähes kokonaan imeytynyt.
4. Maista risottoa. Riisissä saa olla purutuntumaa. Kypsä risotto on koostumukseltaan löysähköä.
5. Lisää lopuksi voi,  parmesaaniraaste ja mustapippuria.

Ripottele pinnalle parmesaaniraastetta!

Kommentit