MUSTIKKAPIIRAKKA MYSLIMURULLA


Se on mustikka-aika nyt parhaimmillaan. Tämä helppo piirakka valmistuu ilman vatkainta. Päälle tuleva myslimuru maustaa piirakkaa loistavasti.

MUSTIKKAPIIRAKKA MYSLIMURULLA

Myslimuru
1 dl lempimysliäsi
2 rkl sokeria
2 rkl rypsiöljyä

Taikina
2,5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl sokeria
1 dl kaurahiutaleita
2 tl leivinjauhetta
1 dl rypsiöljyä 
1 dl laktoositonta kreikkalaista jugurttia
2 munaa
2 dl mustikoita (1,5 dl, jos käytät jäisiä mustkoita)

1. Sekoita pannulla myslimurun ainekset. Paahda, kunnes sokeri sulaa.
2. Sekoita kulhossa kuivat ainekset sekaisin.
3. Sekoita toisessa kulhossa rypsiöljy, jugurtti ja munat ja lisää seos kuivien ainesten sekaan, esim lastalla nostellen. Älä sekoita liikaa. 
4. Kääntele mustikat taikinaan.
5. Levitä taikina leivinpaperoituun uunivuokaan 24x24 tai piirakkavuokaan. Levitä pinnalle myslimuru. 
6. Paista 200 C, 20 min.

Nauti lämpimänä kylmän vaniljakastikkeen kanssa!
 

Kommentit