VEGAANINEN PAVLOVA

 

Pavlova onnistuu myös vegaanisena. Nauti herkku heti, sillä marenki vettyy nopeasti.

VEGAANINEN PAVLOVA

1 tlk (n. 1,5 dl) kikhernelientä eli aquafabaa
1,5 dl sokeria
2 tl sitruunan mehua

Täyte
Kauravispiä
Tomusokeria

Marjoja, esim. mansikoita ja vadelmia
Tuoretta minttua 

1. Siivilöi kikherneiden liemi. Vatkaa lientä sähkövatkaimella muutaman minuutin, kunnes se kuohkeutuu vaahdoksi.
2. Lisää sokeri pienissä erissä (1 rkl) samalla vatkaten. Lisää sitruunan mehu ja jatka vatkaamista 10 min.
3. Lämmitä kiertoilmauuni 100 C.
4. Levitä vaahto leivinpaperille kahdeksi erilliseksi pohjaksi, n. 2 cm korkuiseksi. Jätä keskikohta hieman kuopalle, jolloin täytteen levittäminen on helpompaa.
5. Pyöreän muotin voit piirtää, esim. kattilan kannen avulla. Itsellä pohjien halkaisija n. 20 cm. Tee ylimääräisestä vaahdosta pieniä marenkeja.
6. Paista pohjia n. 2 h. Jos paistat norm. uunissa, laita, esim puukauha uuniluukun väliin.
7. Anna pohjien jäähtyä kunnolla.

Vaahdota kauravispi ja sekoita joukkoon 2 rkl tomusokeria ja levitä vaahto jäähtyneen marenkilevyn päälle.

Lisää marjoja ja mintunlehtiä.

Kommentit