Sipsimurut antavat lohelle maukkaan kuorrutuksen. Suolaa ei tarvitse lisätä, sillä sipsien suolaisuus tuo tarvittavan suolaisuuden lohelle. Sipsimauksi voit valita oman mielimakusi.
SIPSIKUORRUTETTU LOHI
500g lohifilettä
1 dl vehnäjauhoja
2 munaa
2 dl sipsimuruja
Dippikastike
1 prk laktoositonta kermaviiliä
1 rkl punaviinietikkaa
2 tl sokeria
0,5 tl suolaa
1 pieni punasipuli pilkottuna
1. Poista lohesta ruodot ja nahka. Pilko lohi sopiviksi annospaloiksi.
2. Laita sipsit pussiin ja murustele sipsit, esim. kaulimen avulla.
3. Laita vehnäjauhot, rikotut ja haarukalla vispatut kananmunat ja sipsmuru omille lautasille.
4. Pyörittele kalapalat ensin vehnäjauhossa, sitten kananmunassa ja lopuksi sipsimurun seassa.
5. Paista lohipalat öljyssä joka puolelta kullanruskeaksi.
6. Sekoita dippikastikkeen ainekset sekaisin ja tarjoa kalan kanssa.
Kommentit
Lähetä kommentti
Kommentit tervetulleita!