LOHILASAGNE

 

Valmista vaihteeksi perinteisen lasagnen sijasta suussasulavaa lohilasagnea. 

LOHILASAGNE 4-6:lle

500 g lohifilettä
Lasagnelevyjä (9-10 kpl)
Suolaa
Tuoretta tilliä
1 pss (150 g) laktoositonta juustoraastetta, varaa juustoraasteesta puolet lasagnen päälle.

Tomaattikastike
1 tlk kuorittuja tomaatteja
1 pieni fenkoli
2 dl vettä
1 tl suolaa
0,5 tl mustapippurirouhetta

Valkokastike
1 prk (200g) laktoositonta maustamatonta tuorejuustoa
2 dl laktoositonta ruokakermaa
0,5 dl silputtua tuoretta tilliä
Varaa kastikkeesta puolet päällimmäistä kerrosta varten.

1. Tomaattikastiketta varten suikaloi fenkoli ja kuullota fenkolia tilkassa öljyä pari minuuttia. Lisää joukkoon muut tomaattikastikkeen ainekset ja anna hautua 10 min.
2. Valmista valkokastike laittamalla tuorejuusto ja kerma kattilaan. Sekoita, kunnes tuorejuusto on sulanut kerman joukkoon. Lisää silputtu tilli.
3. Posta lohifileestä nahka ja ruodot. Viipaloi file.
3. Voitele vuoka (22×22) öljyllä. Levitä vuoan pohjalle hieman valkokastiketta. Asettele lasagnelevyjä vierekkäin.
4. Levitä lasagnelevyjen päälle tomaattikastiketta, lohiviipaleita, ripaus suolaa lohiviipaleille, hiukan valkokastiketta, silputtua tuoretta tilliä ja juustoraastetta.
5. Tee toinen samanlainen kerros.
6. Levitä päällimmäisen eli 3.kerroksen lasagnelevyille valkokastike ja juustoraaste.
6. Paista 200 C, 45-50 min. Jos pinta tummuu liikaa, laita folio suojaksi.

Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua. 

Tarjoa vihersalaatin kanssa!

Kommentit