KASVISPASTEIJAT

 


Kasvispasteijat valmistuvat helposti valmiista lehtitaikinalevyistä. Täytteeksi sopii kaurajauhis, jota voi maustaa monella tapaa.

KASVISPASTEIJAT 32 kpl

2 pkt (à 500g) valmiita lehtitaikinalevyjä

Täyte
225 g kaurajauhista
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
1 omena
3 rkl pilkottua aurinkokuivattua tomaattia
2 tl suolaa
1 tl mustapippurirouhetta
1 kananmuna

Voiteluun kanamuna

1. Ota lehtitaikinalevyt sulamaan pakkauksen ohjeen mukaan.
2. Kuori ja pilko sipulit. Kuullota sipulipaloja tilkassa öljyä ja lisää joukkoon kaurajauhis. Paista 5 min.
3. Kuori ja pilko omena. Sekoita pilkottu omena ja muut täytteen ainekset paitsi kananmuna kaurajauhisseokseen. Sammuta levy.
4. Sekoita kananmuna hieman jäähtyneeseen seokseen.
5. Puolita taikinalevyt. Laita teelusikallinen täytettä levyn keskelle ja taita levy kolmioksi.
6. Painele reunat kiinni tiiviisti haarukan avulla.
7. Voitele pasteijat kananmunalla ja paista 225 C, uunin keskitasolla n. 12 min.



Kommentit