HUMMUS

 


Maukas ja helppo hummus sopii levitteeksi leivälle, lisukkeeksi ruuille ja dippikastikkeeksi.

HUMMUS

1 prk (380g) kikherneitä, esim. GoGreen luomu
1 valkosipulinkynsi
1 sitruunan mehu
3 rkl tahinia
1 tl suolaa
Kikhernepurkin nestettä

Pinnalle 
Oliiviöljyä
Paprikajauhetta
Silputtua tuoretta persiljaa

1. Valuta kikherneet. Ota neste talteen.
2. Kuori ja pilko valkosipulinkynsi.
3. Soseuta kaikki ainekset, paitsi kikherneneste sauvasekoittimella tai monitoimikoneella.
4. Lisää kikhernepurkin nestettä, kunnes seos on kuin pehmytjäätelöä.
5. Levitä hummus laakealle lautaselle pyörivin liikkein ja valuta pinnalle oliiviöljyä mausteeksi. Ripota hieman paprikajauhetta ja silputtua tuoretta persiljaa.

Kommentit