Leivo vappuherkuksi perinteinen täytekakku. Kakkupohja on todella helppo ja valmistuu nopeasti.
VAPPUKAKKU
3 munaa
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Kostutukseen
0,75 dl maitojuomaa
1 rkl sokeria
Täyte
2 dl vadelmahilloa
2,5 dl laktoositonta kuohukermaa vaahdotettuna
Kuorrutus
2 dl laktoositonta kuohukermaa vaahdotettuna
Makeisia
Nonparellia
1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi.
2. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe.
3. Siivilöi jauhoseos vaahtoon ja sekoita varoen, esim. nuolijalla nostellen.
4. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (2 l).
5. Paista 175 C, uunin alatasolla 25-30 min.
6. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.
7. Leikkaa jäähtynyt kakku kahteen osaan.
8. Nosta ylimmäinen kakkupohja paistopuoli alaspäin ja kostuta levy (enemmän reunoilta) sokerilla maustetulla maitojuomalla (puolet kostutusnesteestä).
9. Levitä ensin vadelmahillo levylle. Levitä kermavaahto hillon päälle.
10. Laita toinen puolikas pohjan päälle ja kostuta levy.
11. Kumoa kakku tarjoiluvadille, levitä kermavaahto ja koristele.
Kommentit
Lähetä kommentti
Kommentit tervetulleita!