KESÄKURPITSAVUOKA


Kätke paahdetut kesäkurpitsaviipaleet herkulliseen tomaattikastikkeeseen kera pähkinärouheella ja basilikalla maustetun tuorejuustoseoksen. 

KESÄKURPITSAVUOKA

2 kesäkurpitsaa
Oliiviöljyä
Suolaa

Tomaattikastike
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
1 prk (500 g) tomaattimurskaa
2 dl vettä
1 dl tomaattipyrettä
1 rkl fariinisokeria
1,5 tl suolaa
0,5 tl mustapippurirouhetta

Tuorejuustoseos
1 pkt (200g) laktoositonta maustamatonta tuorejuustoa
1/4 puntti tuoretta basilikaa pilkottuna
0,5 sitruunan mehu
Ripaus suolaa
1 dl rouhittua pistaasipähkinää


1. Leikkaa kesäkurpitsat pituussuunnassa ohuiksi viipaleiksi (n. 0.5 cm) terävällä veitsellä. Levitä viipaleet leivinpaperin päälle yhteen kerrokseen ja pirskottele viipaleille oliiviöljyä ja ripottele suolaa. Paahda viipaleita 200 C, 10-15 min.
2. Kuori ja pilko sipulit. Kuullota sipulipaloja hetki öljyssä. Lisää joukkoon loput tomaattikastikkeen ainekset. Anna hautua 10 min.
3. Sekoita tuorejuustoseoksen ainekset sekaisin.
4. Kumoa tomaattikastike uunivuokaan.
5. Lisää kastikkeeseen kesäkurpitsaviipaleet.
6. Annostele tuorejuustoseos vuoan pinnalle.
7. Paista 200 C, 20-25 min.

Ripottele kypsän vuoan pinnalle tuoretta silputtua basilikaa!





Kommentit