KAALIKIUSAUS


Pestolla maustettu kaalikiusaus sopii tarjottavaksi sellaisenaan, esim. lounaaksi tai kyytipoikana paistetun kalan kanssa.

KAALIKIUSAUS 3:lle

1 pieni keräkaali (500g)
1 sipuli
2 perunaa
3 rkl vihreää pestoa
2 rkl aurinkoivattua tomaattia pilkottuna
1 tl suolaa
0,5 tl mustapippurirouhetta 
2 tl sokeria
1 prk laktoositonta crème fraîchea

Pinnalle
1 pallo (125 g) mozzarellajuustoa
0,5 tl mustapippurirouhetta
1 rkl oliiviöljyä

1. Suikaloi kaali.
2. Kuori ja suikaloi perunat ja sipuli.
3. Kuullota peruna- ja sipulisuikaleita tilkassa öljyä 5 min. Lisää joukkoon kaalisuikaleet ja paista vielä 5 min.
4. Lisää joukkoon pesto, aurinkokuivattu tomaatti, mausteet ja crème fraîche.
5. Kumoa seos öljyttyyn uunivuokaan. Levitä pinnalle viipaloitu mozzarella. 
6. Ripottele lopuksi mustapippurirouhe ja oliiviöljy.
7. Paista 200 C uunin alatasolla 25-30 min.

Kommentit