PIENI APPELSIINIPIIRAS

 

Aina ei tarvitse leipoa isosti. Hyödynnä piiraiden teossa uuninkestäviä lautasia. 

PIENI APPELSIINIPIIRAS 

Pohja
50 g keksejä, esim. Marie
25 g laktoositonta voita

Täyte
1 appelsiinin mehu (1 dl) tai appelsiinitäysmehua
1 kananmuna
0,25 dl sokeria
1 rkl maissitärkkelystä
1 rkl laktoositonta voita

1. Hienonna keksit. Sulata voi. Sekoita voisula ja keksimuru keskenään kulhossa. Painele seos uuninkestävän (leipä)lautasen 18 cm tai pienen piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
2. Paista pohjaa 175 C, 10 min.
3. Purista appelsiinin mehu. 
4. Sekoita mehu, muna, sokeri ja maissitärkkelys kattilassa vispilällä tasaiseksi. Kuumenna keskilämmöllä kokoajan sekoittaen pohjaa myöten, kunnes seos muuttuu kiisselimäiseksi. Siirrä kattila pois levyltä ja lisää voi. Sekoita tasaiseksi.
5. Levitä täyte keksipohjalle. Paista 175 C, n. 10 min.
6. Jäähdytä piirakka ja anna olla jääkaapissa väh. 2 h, mielellään yön yli.

Koristele piirakka, esim. raastetulla suklaalla!

Kommentit