PARSAKAALISALAATTI MEETVURSTIMURULLA

 


Helppo ja herkullinen pikasalaatti parsakaalista, säilykepersikasta ja paahdetusta meetvurstista.

PARSAKAALISALAATTI MEETVURSTIMURULLA 2:lle

1 parsakaali
1-2 säilykepersikan puolikasta
4 viipaletta meetvurstia

Kastike
0,5 dl oliivi- tai rypsiöljyä
1 valkosipulin kynsi 
2 rkl omenaviinietikkaa
0,5 tl mustapippurirouhetta
0,5 tl suolaa
1 tl sokeria


1. Huuhtele ja paloittele parsakaali ja laita kulhoon. Kiehauta vettä ja kaada kulhoon parsakaalipalojen päälle niin, että ne peittyvät. Peitä kulho, esim. lautasella ja anna parsakaalipalojen kypsyä pari min,, kunnes ne ovat vähän pehmenneet. Kaada kuuma vesi pois ja kaada tilalle kylmää vettä, jotta kypsyminen loppuu.
2. Sekoita kastikkeen ainekset sekaisin.
3. Paahda meetvurstiviipaleet paistinpannulla rapeaksi. Nosta viipaleet talouspaperin päälle.
4. Valuta vesi parsakaalipaloista.
5. Pilko säilykepersikka. 
6. Lisää persikkapalat ja kastike parsikaalipalojen joukkoon. Kääntele varovasti sekaisin.
7. Murustele paahdetut meetvurstiviipaleet salaatin joukkoon.


Kommentit