UUNIPASTA

 


Uunipasta sopii  hyvin ruuaksi arkeen. Voit korvata jauhelihan kanasuikaleilla tai esim. linsseillä tai mustapavuilla.

UUNIPASTA 6-8:lle

400 g pastaa
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
400 g jauhelihaa
1 prk (500g) tomaattimurskaa
1 tlk (400g) säilyketomaattia
1 tl suolaa
1 tl mustapippurirouhetta
1 tl sokeria
1 tl paprikajauhetta
1 pss (175 g) juustoraastetta, esim. emmental
2 dl vettä

1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
2. Kuori ja pilko sipuli ja valkosipuli. Kuullota  sipulipaloja tilkassa öljyä. 
3. Lisää joukkoon jauheliha ja kypsennä jauheliha.
4. Kaada joukkoon tomaattimurska ja säilyketomaatti. Pienennä säilyketomaatteja lastan avulla pienemmiksi.
5. Lisää mausteet ja vesi. Anna hautua pari minuuttia.
6. Kaada kolmasosa jauhelihaseoksesta öljytyn uunivuoan pohjalle. Levitä puolet pastasta jauhelihan päälle ja puolet juustoraasteesta. 
7. Seuraavaksi kolmasosa jauhelihaseosta ja loppu pasta. Laita päällimmäiseksi  loppu jauhelihaseos ja juustoraaste.
8. Paista 200 C, 20 min.



Kommentit