PAAHDETTU KUKKAKAALISOSEKEITTO

 


Kukkakaalin paahtaminen tuo keittoon pehmeän pähkinäisen maun. Toki voit valmistaa keiton ilman ainesten paahtamistakin.

PAAHDETTU KUKKAKAALISOSEKEITTO 2:lle

1 kukkakaali (n. 700 g)
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä 
2 rkl oliiviöljyä
0,5 tl suolaa
6 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
3 rkl sitruunamehua
2 dl kaurakermaa

1. Huuhtele kukkakaali. Leikkaa nuput irti, puolita isoimmat ja pilko varsi,
2. Kuori ja puolita sipuli. Kuori valkosipulinkynnet.
3. Levitä kukkakaalipalat ja sipulit leivinpaperoidulle pellille. Pirskottele päälle öljy ja suola.
4. Paahda 200 C, 15 min.
5. Kiehauta vesi, sulata joukkoon kasvisliemikuutio ja lisää paahdetut kukkakaalipalat ja sipulit. Keitä muutama minuutti. Ota kattila sivuun liedeltä.
6. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää joukkoon sitruunamehu ja kaurakerma. Kuumenna keitt0 uudelleen.
7. Tarkista maku, lisää tarvittaessa suolaa.

Ripottele pinnalle esim. paahdettuja leivänpaloja.





Kommentit