Loistava ja herkullinen lisuke kala- ja liharuualle tai tarjoa sellaisenaan. Voit käyttää marinointiliemeä myös, esim. porkkanoiden ja kesäkurpitsan marinoimiseen.
MARINOITU PARSAKAALI
1 parsakaali
Marinointiliemi
0,5 dl valkoviinietikkaa
0,5 dl oliiviöljyä
0,5 tl kuivattua basilikaa
1 valkosipulinkynsi murskattuna
0,5 tl suolaa
0,5 rkl sokeria
1. Huuhdo ja pilko parsakaali pieniksi nupuiksi. Kiehauta parsakaalinpalat nopeasti, vain pari minuuttia. Valuta vesi.
2. Mittaa kattilaan marinointiliemen ainekset. Kiehauta, kunnes sokeri ja suola sulavat. Ota kattila pois liedeltä ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
3. Laita parsakaalipalat kulhoon ja kaada marinointiliemi päälle. Sekoita varovasti lusikalla.
4. Peitä kulho tiiviisti ja laita jääkaappiin. Anna marinoitua jääkaapissa väh. 4 h , mielellään yön yli.
5. Sekoita hyvin ennen tarjoamista.
Ripottele tarjoillessa pinnalle, esim. seesaminsiemeniä.
Kommentit
Lähetä kommentti
Kommentit tervetulleita!