VEGE-WELLINGTON

 


Valmista herkullinen ja näyttävä Vege-Wellington, esim. juhlapöydän tarjottavaksi.

VEGE-WELLINGTON 4-6:lle

1 pkt (500 g) lehtitaikinalevyjä 

1 pkt (380g/230g) mustapapuja
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä murskattuna
0,5 punaista paprikaa
1 dl tomaattipyrettä
1 rkl punaviinietikkaa
2 rkl makeaa chilikastiketta
1 tl suolaa
1 tl sokeria
1 tl paprikajauhetta
0,5 tl mustapippurirouhetta

Voiteluun kauramaitoa

1. Ota lehtitaikinalevyt sulamaan. 
2. Kuori ja pilko sipuli. 
3. Huuhtele ja pilko paprika.
4. Kuullota pannulla öljyssä sipulipalat ja murskattu valkosipuli. Lisää joukkoon paprikapalat.
5. Lisää loput ainekset pannulle. Anna hautua 5 min.
6. Laita kaksi taikinalevyä saumat (pitempi) hieman päällekkäin leivinpaperin päälle. Kauli yhdeksi levyksi. 
7. Laita täyte kaulitun taikinalevyn päälle hieman soikeaan muotoon, että reunoille jää tilaa.
8. Kauli toinen levy kahdesta taikinalevystä ja asettele levy seoksen päälle. Painele levy varoen seoksen päälle tiiviisti. Leikkaa taikinapyörällä wellington soikeaan muotoon.
9. Muotoile ylimääräisestä lehtitaikinasta reunanauha ja muita koristeita. Hyödynnä pakkauksessa oleva ylimääräinen taikinalevy ottamalla levystä, esim. piparimuotilla kuvioita.
10. Painele ulkoreunat tiiviisti kiinni. Sivele pinta kauttaaltaan kauramaidolla.
11. Paista 200 C hieman uunin keskitason alapuolella 30 min tai kunnes pinta on kauniin ruskea.

Tarjoa esim. viikunahillon kanssa!

Kommentit