SUKLAAMARENGIT

 


Ihanan suklaiset marengit sopivat mainiosti joulun tarjottaviksi. Tumma suklaa tasapainottaa sopivasti marengin makeutta.

SUKLAAMARENGIT 10 kpl

3 kanamunan valkuaista
1,75 dl sokeria
1/4 tl valkoviinietikkaa
50 g tummaa gluteenitonta ja laktoositonta suklaata, esim. Brunberg

1. Vatkaa valkuaiset kuivassa kulhossa kevyeksi vaahdoksi. Lisää sokeria vähitellen ja vatkaa paksuksi kiiltäväksi vaahdoksi.
2. Sekoita joukkoon valkoviinietikka.
3. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi.
4. Sekoita sulasuklaa vaahdon sekaan varovasti käännellen. Jätä vaahtoon suklaaraitoja.
5. Nostele marenkivaahdosta 10 kekoa leivinpaperin päälle.
6. Paista 100 C, 1 h 25 min, kunnes marengit irtoavat leivinpaperista. Sammuta uuni ja anna marenkien jäähtyä uunissa luukku raollaan.





Kommentit