PAAHDETUT PORKKANAT


Uunissa paahtuneet porkkanat ovat herkullisia sellaisenaan, mutta myös erityisen hyvä lisukeruoka.

PAAHDETUT PORKKANAT

500 g porkkanoita

Kastike
50 g kasvismargariinia, esim. Keiju
2 valkosipulinkynttä murskattuna
1 tl suolaa
1 tl kuivattua timjamia
0,5 tl mustapippurirouhetta
1 tl omenaviini- tai valkoviinietikkaa

Pinnalle
1 viipale ruisleipää tai saaristolaisleipää
1 tl kasvismargariinia, esim. Keiju
1 rkl rouhittua cashewpähkinää
Hyppysellinen suolaa

Kuutioi leipä pieniksi paloiksi ja rouhi cashewpähkinät. Lisää joukkoon sula margariini ja suola.


1. Kuori ja viipaloi porkkanat.
2. Sulata margariini. Sekoita sulan margariinin sekaan loput kastikkeen ainekset.
3. Sekoita kulhossa porkkanaviipaleet ja kastike sekaisin.
4. Kumoa porkkanaviipaleet uunivuokaan.
5. Paahda 200 C, 20 min uunin ylätasolla. 
6. Ota vuoka uunista. Ripottele pinnalle leipämuruseos. Jatka paahtamista 10 min.




Kommentit