Uunissa paahtuneet porkkanat ovat herkullisia sellaisenaan, mutta myös erityisen hyvä lisukeruoka.
PAAHDETUT PORKKANAT
500 g porkkanoita
Kastike
50 g kasvismargariinia, esim. Keiju
2 valkosipulinkynttä murskattuna
1 tl suolaa
1 tl kuivattua timjamia
0,5 tl mustapippurirouhetta
1 tl omenaviini- tai valkoviinietikkaa
Pinnalle
1 viipale ruisleipää tai saaristolaisleipää
1 tl kasvismargariinia, esim. Keiju
1 rkl rouhittua cashewpähkinää
Hyppysellinen suolaa
Kuutioi leipä pieniksi paloiksi ja rouhi cashewpähkinät. Lisää joukkoon sula margariini ja suola.
1. Kuori ja viipaloi porkkanat.
2. Sulata margariini. Sekoita sulan margariinin sekaan loput kastikkeen ainekset.
3. Sekoita kulhossa porkkanaviipaleet ja kastike sekaisin.
4. Kumoa porkkanaviipaleet uunivuokaan.
5. Paahda 200 C, 20 min uunin ylätasolla.
6. Ota vuoka uunista. Ripottele pinnalle leipämuruseos. Jatka paahtamista 10 min.
Kommentit
Lähetä kommentti
Kommentit tervetulleita!