ITSENÄISYYSPÄIVÄN SUOLAINEN LEIVOS

 

Kata itsenäisyyspäivän juhlapöytään myös suolaisia leivoksia. 

ITSENÄISYYSPÄIVÄN SUOLAINEN LEIVOS

Torttu -tai lehtitaikinalevyjä
Kananmunaa voiteluun

Laktoositonta mozzarellajuustoa
Kalkkunaleikettä
Pikkelöityä punasipulia
Tuoretta basilikaa
Oliiviöljyä
Mustapippurirouhetta


Pikapikkelöity punasipuli

1 punasipuli
2 rkl punaviinietikkaa
1 tl sokeria
Ripaus suolaa
Ripaus mustapippurirouhetta

1. Ota taikinalevyt sulamaan.
2. Valmista pikkelöity punasipuli: kuori ja viipaloi punasipuli. Sekoita kaikki ainekset sekaisin ja anna tekeytyä 20 min.
3. Puolita sulaneet taikinalevyt ja voitele kananmunalla. 
4. Paista levyt 225 C, uunin keskitasolla n. 10-15 min.
5. Anna levyjen jäähtyä. Paina levyn keskustaa hieman alaspäin.
6. Asettele leivosten päälle kalkkunaleikkelesiivu, pari mozzarellajuustosiivua, pikkelöityä punasipulia.
7. Koristele tuoreella basilikalla, pirskota päälle oliiviöljyä ja mustapippurirouhetta.



Kommentit