HUNAJAJÄÄTELÖ

 

Lempeän hunajainen jäätelö maistuu hyvältä myös näin pakkasilla.  

HUNAJAJÄÄTELÖ 4 annosta

0,75 dl hunajaa
2 rkl vettä
3 munankeltuaista
1,75 dl laktoositonta kuohukermaa

Lisäksi
Sormisuolaa tai merisuolaa
Rouhittua pekaanipähkinää

1. Laita hunaja sekä vesi pannulle ja lämmitä hiljalleen kiehumispisteeseen. Nosta pannu pois levyltä ja jäähdytä seos kädenlämpöiseksi.
2. Laita kattilaan kuumaa vettä. Siirrä hunajavesi pannulta kuumuudenkestävään kulhoon ja nosta kulho kattilan päälle. Anna veden kiehua hiljalleen.
3. Lisää kananmunankeltuaiset  hunajaveteen ja vatkaa sähkövatkaimella seosta reippaasti, kunnes seos muuttuu paksuksi ja kermamaiseksi. Nosta kulho pois ja jatka vatkaamista, kunnes seos on huoneenlämpöistä.
4. Vaahdota kerma erillisessä kulhossa. Kääntele kermavaahto varovasti kananmuna-hunajaseokseen.
5. Kaada seos pakkasenkestävään astiaan ja pakasta väh. 4 h, mieluiten yön yli.

Tarjoillessa lisää päälle sormi- tai merisuolaa ja rouhittua pekaanipähkinää!

Kommentit