VALKOSIPULI-JUUSTOPERUNAT

 


Valkosipuli-juustoperunat voi valmistaa myös ilman kermaa. Ne sopivat lisukkeeksi niin liha-, kala- kuin kasvisruuille. 

VALKOSIPULI-JUUSTOPERUNAT 2-3:lle

4-5 keskikokoista perunaa
2 dl laktoositonta maitoa
3 valkosipulinkynttä
3 dl laktoositonta juustoraastetta, esim. mozzarella
1 tl suolaa
0,5 tl mustapippurirouhetta

1. Kuori ja viipaloi perunat ohuiksi, n, 0,5 cm viipaleiksi.
2. Kuumenna maito kattilassa. Ota kattila pois liedeltä ja lisää joukkoon kuoritut ja murskatut valkosipulinkynnet, suola ja mustapippurirouhe.
3. Lado puolet perunoista voidellun vuoan pohjalle. Kaada päälle puolet kuumasta maidosta ja juustoraasteesta.
4. Lado loput perunaviipaleet. Kaada maito ja ripottele pinnalle juustoraaste.
5. Paista 200 C, n. 40-50 min. Peitä vuoka leivinpaperilla, jos pinta tummuu liikaa.

Kommentit