MUSTIKKAMISU


Ihana mustikkaliköörillä terästettu mustikkamisu sopii tarjottavaksi, esim. pikkujoulujen juhlapöytään.
Alkoholittoman version saat käyttämällä esim. glögiä tai mustikkamehua liköörin sijaan.

MUSTIKKAMISU 6:lle

4 dl laktoositonta kuohukermaa
500 g laktoositonta maitorahkaa
3 rkl sokeria
200 g pipareita

Mustikkahillo
3 dl mustikoita
1 dl hillosokeria
1 rkl vettä

1. Valmista ensin mustikkahillo. Mittaa hillon ainekset kattilaan. 
2. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä n. 5 min. Jäähdytä hillo, esim kylmässä vesihauteessa
3. Vaahdota kerma. Sekoita joukkoon maitorahka ja sokeri.
4. Levitä tarjoiluastian pohjalle puolet pipareista. Kostuta keksit mustikkaliköörillä, käytä apuna pullasutia.
5. Lisää keksien päälle puolet mustikkahillosta ja puolet kerma-maitorahkaseoksesta.
6. Tee samoin toinen kerros.

Ripottele pinnalle mustikoita, pakastekuivattua vadelmaa ja raastettua valkosuklaata!

Anna tekeytyä jääkaapissa parisen tuntia!


Kommentit