ISÄNPÄIVÄKAKKU


Kakku tekee juhlan. Isä taatusti ilahtuu lakritsi-suklaamutakakusta. Herkullinen kakku on gluteeniton ja laktoositon. Herkullinen kakku saa makunsa lakritsijauheesta.
 
ISÄNPÄIVÄKAKKU

150 g laktoositonta ja gluteenitonta maitosuklaata, esim. Brunberg
50 g tummaa gluteenitonta suklaata, esim. Brunberg
100 g laktoositonta voita
4 munaa
2 dl sokeria
1 rkl perunajauhoja
3 rkl lakritsijauhetta, esim. Urtekramin raakalakritsijauhe
0,5 tl suolaa

Kuorrutus
1 dl laktoositonta kuohukermaa
2 tl tomusokeria
Erilaisia (gluteenittomia) lakukarkkeja
Domino Tyrkisk Peber -keksejä tai gluteenittomia ja laktoosittomia vaniljatäytekeksejä
Marenkimuruja


1. Leivinpaperoi irtopohjakakkuvuoka (20 cm).
2. Voitele vuoan reunat öljyllä ja jauhota perunajauhoilla.
3. Sulata voi ja suklaa keskenään kattilassa.
4. Erottele munat.
5. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
6. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi.
7. Sekoita kuivat aineet sekaisin ja siivilöi keltuaisvaahtoon. Sekoita joukkoon voi-suklaaseos.
8. Kääntele lopuksi valkuaisvaahto seokseen.
9. Paista 180 C, n. 20 min. Kakku saa jäädä keskeltä löysäksi, sillä jäähtyessään se kiinteytyy. Anna kakun jäähtyä väh. 2 h.
10. Vaahdota kuorrutusta varten kerma, lisää joukkoon tomusokeri. Levitä vaahto jäähtyneen kakun päälle ja koristele makeisilla ja marenkimurulla.

Kommentit