BATAATTI-INKIVÄÄRIKEITTO

 


Lempeästi lämmittävä bataatti-inkiväärikeitto on täydellinen valinta pakkaspäivän ruuaksi. Vegaanisen version saat, kun korvaat kerman, esim. kaurakermalla.

BATAATTI-INKIVÄÄRIKEITTO 4:lle

800 g bataattia
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
Tuoretta inkivääriä n. 4cm
Kasvisliemikuutio
Vettä
0,5 tl chilijauhetta
0,5 tl mustapippurijauhetta
2 dl laktoositonta kuohukermaa
(Suolaa)

1. Kuori ja pilko bataatti, sipuli ja valkosipulinkynnet.
2. Pilko kuorittu inkivääri.
3. Kuullota kasviksia kattilassa tilkassa öljyä viitisen minuuttia.
4. Murenna kasvisliemikuutio kasvisten joukkoon ja kaada kattilaan vettä niin paljon, että kasvikset juuri ja juuri peittyvät.
5. Keitä, kunnes bataatit ovat kypsiä. Lisää kerma ja soseuta keitto.
6. Mausta chili- ja mustapippurijauheella. 

Maista, lisää tarvittaessa suolaa.

Ripottele pinnalle murustettua juuressipsiä!

Kommentit