TÄYTETYT KESÄKURPITSAT

 


Täytetyt kesäkurpitsat ovat helppoa ja maukasta arkiruokaa. Täytteeksi voi valita jauhelihaa, tonnikalaa tai esim. linssejä.

TÄYTETYT KESÄKURPITSAT

1 isohko tai 2 keskikokoista kesäkurpitsaa
1-2 tl oliiviöljyä

Kastike:
3 dl paseerattua tomaattia
1 dl vettä
1 tl suolaa
0,5 tl mustapippurirouhetta

Täyte:
1 sipuli
3 valkosipulin kynttä murskattuna
Kesäkurpitsan koverrettu sisus
1 dl aurinkokuivattua tomaattia pilkottuna
1 tlk (380g) mustapapuja, esim. GoGreen
3 rkl tomaattipyrettä
0,5 tl suolaa
0,5 tl mustapippurirouhetta
2 tl fariinisokeria
1 tl kuivattua basilikaa
1 rkl makeaa chilikastiketta

Pinnalle
1 dl juustoraastetta

1. Sekoita ensin kastikkeen ainekset sekaisin ja kaada se uunivuoan pohjalle.
2. Halkaise kesäkurpitsa pituussuunnassa, koverra sisus lusikalla ja laita puolikkaat  uunivuokaan kastikkeen päälle. Öljyä kesäkurpitsapuolikkaat, esim. pullasudin avulla.
3. Esipaista 200 C,10 min.
4. Valmista täyte esipaistamisen aikana.
5. Kuori ja pilko sipuli.
6. Valuta ja huuhtele muspapavut.
7. Kuullota sipulipaloja, valkosipulimurskaa ja kesäkurpitsan koverrettua ja pilkottua sisusta n. 5 min.
8. Lisää joukkoon loput täytteen ainekset ja paistele vielä pari min.
9. Ota uunivuoka uunista ja lisää täyte kesäkurpitsan koloihin ja kastikkeen päälle.
10. Laita vuoka takaisin uuniin ja paista vielä 10 min. Lisää paiston loppuvaiheessa juustoraaste.

Ota vuoka uunista ja pirskottele pinnalle kermaviiliä ja mangososetta. Lisää halutessasi myös pilkottuja pähkinöitä!


Kommentit