PÄÄRYNÄVAAHTO

 


Suussasulava päärynävaahto on täydellinen jälkiruoka.

PÄÄRYNÄVAAHTO 4:lle

1 liivatelehti
2 dl laktoositonta kuohukermaa
0,5 dl sokeria
2 päärynää tai 1,25 dl  päärynäsosetta 

1. Laita liivate likoamaan kylmään veteen.
2. Kuori päärynät ja pilko palasiksi. Laita palat kulhossa mikroon. Lämmitä, kunnes palat pehmenevät, että ne saa lusikalla helposti rikki. Soseuta palat esim. sauvasekoittimella soseeksi.
3. Laita kattilaan kerma ja sokeri. Anna seoksen kiehahtaa sekoittaen. Ota kattila pois liedeltä.
4. Sekoita joukkoon päärynäsose.
5. Purista liivatelehdestä vesi pois. Sulata liivatelehti kuumaan kermaan. Sekoita, kunnes liivate on liuennut kokonaan.
6. Kaada seos kulhoon ja peitä kelmulla. Nosta jääkaappiin väh. 4 h, mielellään yön yli.
7. Vatkaa seos vaahdoksi sähkövatkaimella ja annostele tarjoilumaljoihin.

Koristele, esim. marenkimurulla ja salmiakkilastuilla!




Kommentit