PÄÄRYNÄPIIRAKKA


Maukas päärynäpiirakka valmistuu ilman sokeria ja vehnäjauhoja. Täysin gluteenittoman version saat, kun käytät gluteenittomia kaurahiutaleita. Päärynän tilalla voit käyttää myös omenaa.

PÄÄRYNÄPIIRAKKA

Pohja
1 kypsä banaani
1 muna
1 dl kaurahiutaleita
1 dl mantelijauhoja
0,5 tl leivinjauhetta

1 päärynä
2 rkl sitruunamehua

Muruseos
1 dl kaurahiutaleita
0,5 dl hunajaa
0,5 dl öljyä
Ripaus suolaa

1. Soseuta banaani, esim. haarukalla. Sekoita banaanin joukkoon pohjan muut aineet.
2. Levitä taikina öljyttyyn piirakkavuoan (22 cm) pohjalle ja reunoille.
3. Kuori ja pilko päärynä. Levitä päärynäpalat pohjan päälle. 
4. Lisää sitruunamehu päärynäpalojen päälle.
5. Sekoita muruseoksen ainekset keskenään ja ripottele muruseos päärynöiden päälle.
6. Paista 175 C, 30-35 min.

Nauti esim. suklaakastikkeen kanssa!


Kommentit