NAKKI-PERUNAPELTI

 


Nakki-perunapelti on helppo ja herkullinen uuniruoka, siis perusruokaa parhaimmillaan. 

NAKKI-PERUNAPELTI 4:lle

10 keskikokoista perunaa (yleisperuna)
1 sipuli
1 rkl oliivi -tai rypsiöljyä
0,5 tl suolaa
0,5 tl mustapippurirohetta
1 pkt (280g) nakkeja, esim. kananakkeja.
3 dl vettä
1 lihaliemikuutio


1. Pese ja kuori tarvittaessa perunat. Viipaloi ne ohuiksi viipaleiksi ja levitä ne öljytylle uunipellille tai -vuokaan.
2. Kuori ja viipaloi sipuli. Levitä sipulirenkaat perunoiden päälle.
3. Ripottele pinnalle suola ja mustapippurirouhe.
4. Kuumenna vesi kattilassa ja murenna joukkoon lihaliemikuutio.  Kaada lihaliemi uunipellille ja peitä pelti foliolla. Paista 200 C, 20 min.
5. Poista folio ja lisää pinnalle pilkotut nakit ja jatka paistamista 20 min.

Ripottele kypsän pellin päälle (puolikas tai kokonainen) pilkottua paprikaa ja  2 rkl makeaa chilikastiketta!

Kommentit