SUOLAINEN JUUSTOKAKKU

 

Paistetusta juustokakusta voi tehdä myös suolaisen version. Sillä voi korvata voileipäkakun juhlapöydässä. 

SUOLAINEN JUUSTOKAKKU

Pohja
1 rkl chiansiemeniä
1 dl kurpitsansiemeniä
1 dl pellavansiemeniä
1 dl maissijauhoja
1 dl gluteenitonta jauhoseosta
0,5 tl suolaa
75 g huoneenlämpöistä voita

Täyte
200 g laktoositonta maustettua tuorejuustoa, esim. ruohosipuli
200 g laktoositonta maustamatonta tuorejuustoa
150 g laktoositonta crème fraîchea
2 rkl sitruunamehua
1 tl valkosipulijauhetta
Ripaus mustapippurirouhetta

1. Leivinpaperoi irtopohjakakkuvuoan (18 cm) pohja ja reunat.
2. Sekoita pohjan kuivat aineet sekaisin. Lisää pehmeä voi ja sekoita tasaiseksi.
3. Painele taikinaseos vuoan pohjalle ja reunoille. Paista 150 C, 10 min.
4. Valmista täyte. Sekoita tuorejuusto, crème fraîche ja mausteet sekaisin.
5. Lisää munat yksitellen ja sekoita tasaiseksi.
6. Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle ja jatka paistamista 40 min. Sammuta uuni  ja anna kakun kypsyä jälkilämmöllä vielä 30 min.
7. Tarjoa kylmänä tai hieman lämmitettynä, esim. juureslastujen ja paahdettujen pähkinöiden kanssa.

Voit tarjota lisänä myös maustekurkkua!

Kommentit