Valmista vaihteeksi juustokakku uunissa. Puolukan kirpeys sopii loistavasti yhteen kinuskin makeuden kanssa.
PUOLUKKA-JUUSTOKAKKU
Pohja
0,75 dl rypsiöljyä
0,75 dl sokeria
1 muna
2,5 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
Täyte
2 munaa
1 dl sokeria
2 rkl perunajauhoja
200 g laktoositonta kinuskituorejuustoa, esim. Valio
2 dl puolukoita
1. Leivinpaperoi irtopohjakakkuvuoka (24 cm).
2. Valmista ensin pohja. Sekoita öljy, sokeri ja muna sekaisin, esim. puuhaarukalla. Lisää joukkoon keskenään sekoitettu vehnäjauho ja leivinjauhe.
3. Painele taikina kakkuvuoan pohjalle ja reunoille. Laita vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajan.
4. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää joukkoon perunajauhot.
5. Notkista tuorejuusto ja sekoita se taikinan sekaan.
6. Lisää puolukat taikinan sekaan.
7. Kaada taikina vuokaan.
8. Paista uunin alatasolla 175 C, 45-50 min.
Ripottele jäähtyneen kakun pinnalle tomusokeria ja puolukoita!
Kommentit
Lähetä kommentti
Kommentit tervetulleita!