OMENAPIIRAKKA

 


Syksyn klassikkopiirakka on ehdottomasti omenapiirakka. 

OMENAPIIRAKKA

100 g laktoositonta voita
0,5 dl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 dl jugurttia (esim. vaniljajugurttia)

3 omenaa kuutioina (kotimaisia omenoita ei välttämättä tarvitse kuoria)
1 rkl sokera
1 tl kanelia

1. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää muna samalla vatkaten.
2. Lisää jugurtti ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi, vältä turhaa sekoittamista.
3. Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaa (28 cm). 
4. Levitä pinnalle omenakuutiot ja ripottele lopuksi sokeri ja kaneli.
5. Paista 200 C uunin keskitasolla, 25-30 min.

Tarjoa lämpimänä kylmän vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa!

Kommentit