MAKKARAPATA

 

Makkarapata on helppoa, nopeaa ja maukasta arkiruokaa.

MAKKARAPATA 4:lle
2 sipulia
2 paprikaa (pun. ja kelt.)
3 valkosipulikynttä murskattuna
200 g makkaraa
3 kypsää tomaattia
6 perunaa
4 dl vettä
Lihaliemikuutio
1 tl paprikajauhetta
0,5 tl mustapippurijauhetta

1. Kuori ja pilko sipulit. Kuullota sipulipaloja ja valkosipulimurskaa tilkassa öljyä. 
2. Lisää joukkoon paloitellut makkarat ja paista hetken.
3. Paloittele paprikat ja lisää makkaraseoksen joukkoon. Paista hetken, kunnes paprikat myös lämpenevät.
4. Kuori tarvittaessa perunat ja pilko ne.
5. Lisää kattilaan vesi, lihaliemikuut ja perunapalat. 
6. Keitä, kunnes perunat kypsyvät. Lisää joukkoon paloitellut tomaatit, paprika- ja mustapippurijauhe. Kiehauta seos.
7. Tarkista suola, lisää suolaa tarvittaessa.

Ripottele pinnalle kuivattua oreganoa.

Tarjoa leivän kanssa!

Kommentit