VEGAANINEN KASVISPIIRAKKA


Maukas vegaaninen kasvispiirakka. Täytteen aineksia on helppo vaihdella omien mielikasvisten mukaan.  

VEGAANINEN KASVISPIIRAKKA

Pohja
3 dl vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
0,75 dl rypsiöljyä
1-2 rkl kaurakermaa

Täyte
2 dl cashewpähkinöitä
1 punasipuli
2 tomaattia
1 dl mustia oliiveja
3 rkl aurinkokuivattua tomaattia pilkottuna
1 tl suolaa
1t kuivattua basilikaa
1 tl oreganoa
0,5 tl mustapippurirouhetta
1 dl kaurakermaa

1. Laita ensin täytteen cashewpähkinät likoamaan astiaan, jossa on kiehuvaa vettä. Anna liota täytteen ja pohjan teon ajan.
2. Laita uuni lämpenemään 200 C. Sekoita pohjan kuivat aineet sekaisin. Nypi joukkoon öljy. Lisää kaurakerma ja sekoita taikina tasaiseksi.
3. Painele taikina piirakkavuoan (26 cm) pohjalle ja reunoille.
4. Esipaista pohjaa 10 min.
5. Pilko tomaatit ja kuorittu punasipuli. 
6. Kuullota pannulla tilkassa öljyä sipulinpalat, lisää joukkoon pilkotut tomaatit, oliivit, aurinkokuivattu tomaatti ja mausteet. Ota pannu pois liedeltä.
7. Huuhtele cashewpähkinät. Sekoita cashewpähkinät kaurakerman kanssa tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella tahnaksi (ei tarvitse olla täysin sileää). 
8. Kaada seos pannulle muiden aineiden sekaan.
9. Levitä täyte esipaistetun piirakkapohjan päälle. Paista 20 min.

Nauti lämpimänä tai kylmänä!


Kommentit