PUNAJUURI-PORKKANA-KIKHERNEPAISTOS

 


Punajuuren satokausi on vasta myöhemmin mutta onneksi kaupasta löytyy vielä edellisen satokauden punajuuria. Tämä ohje on yksi lempi punajuuriohjeistani. 
Sinappinen öljykastike sopii loistavasti tarjottavaksi paistoksen kanssa.

PUNAJUURI-PORKKANA-KIKHERNEPAISTOS 3:lle

1 kg punajuuria
0,5 kg porkkanaa
1 tlk (380g) säilykekikherneitä, esim. GoGreen
1 keltasipuli
1 punasipuli
5 valkosipulin kynttä
2 rkl öljyä
1,5 tl suolaa
1 tl kuivattua ruohosipulia
1 tl oreganoa
0,5 tl mustapippurirouhetta

1. Kuori ja pilko punajuuret ja porkkanat. 
2. Kuori ja lohko sipulit. Kuori ja puolita valkosipulinkynnet.
3. Huuhtele ja valuta kikherneet.
4. Levitä ainekset leivinpaperoidulle uunipellille tai öljyttyyn uunivuokaan,
5. Lisää seoksen päälle öljy ja mausteet.
6. Paista 200 C, 45 min. Kääntele seosta paistamisen aikana pari kertaa.

Sinappinen öljykastike

0,75 dl rypsi- tai oliiviöljyä
1 rkl sinappia
2 rkl valkoviinietikkaa
1 tl kuivattua persiljaa
Ripaus suolaa

1. Sekoita kaikki ainekset sekaisin.

Paahdetut auringonkukansiemenet

Paahda 1 dl auringonkukansiemeniä kuivalla pannulla, kunnes ne paahtuvat ruskeiksi.

Kommentit