PAISTETUT PORKKANAT

 


Paistetut porkkanat maistuvat sellaisenaan tai värikkäänä lisukkeena liha- ja kalaruokien kanssa. Porkkanoiden marinointi vie hieman aikaa, mutta se kyllä kannattaa! 
Marinoidut porkkanat voi paistaa myös grillissä.

PAISTETUT PORKKANAT

Porkkanoita 10 kpl

Marinadi
1 dl oliiviöljyä
0,5 sitruunan mehu
1 valkosipulinkynsi murskattuna
1 tl tuoretta inkivääriä raastettuna
1 rkl hunajaa
0,5 tl suolaa
0,5 tl mustapippurirouhetta

1. Keitä pestyt porkkanat lähes kypsiksi. Valuta vesi ja huuhtele kylmällä vedellä.
2. Sekoita marinadin ainekset.
3. Laita porkkanat astiaan ja kaada päälle marinadi. Anna marinoitua väh. 2 h. Kääntele porkkanoita marinadissa muutaman kerran marinoitumisen aikana.
4. Säästä marinadi.
4. Paista porkkanoita paistinpannulla, kunnes saavat mukavasti väriä.
5. Levitä paistettujen porkkanoiden päälle marinadia.


Kommentit